Weingut Schneider

Weingut schneider gevestigd in de Thermenregion wordt geëxploiteerd door Georg Schneider. Nadat Georg afgestudeerd is aan de hogere federale school voor wijnbouw en fruitteelt, evenals praktische verblijven in Duitsland en Australië, concentreert Georg Schneider zich met name op de variëteiten van de Bourgondische familie, de internationaal vertegenwoordigde Pinot Noir, de inheemse St. Laurent en de unieke witte wijnsoort Rotgipfler.

Deze specialisatie vloeit voornamelijk voort uit de uitstekende groeiomstandigheden, die een kundig samenspel van het landklimaat, de kalksteengrind en schelpkalksteenbodems weerspiegelen met de ervaring en passie van de wijnmaker Georg Schneider. Tattendorf wordt altijd beschouwd als het rode wijn-eiland van de thermale regio. Rode wijnsoorten domineren met ongeveer 80% van de productie. Naast het Pannonische klimaat is de reden voor deze duidelijke specialisatie vooral te vinden in de heersende bodemsoort.

Het zijn stenen, kalksteengrind, die het uiterlijk van de vloeren domineren. Ze vormen de basis voor de ontwikkeling van de wijnstokken en vervolgens voor het karakter van de wijnen. Deze stenen fungeren letterlijk als energieopslag. Overdag verwarmd door de zon, geven ze 's nachts langzaam hun warmte terug aan de omgeving. Dit zorgt voor een optimale rijping van de druiven.

De boerderij wordt sinds 2008 biologisch geteeld. Dat betekent zorgvuldig omgaan met de natuur, geen synthetische bestrijdingsmiddelen gebruiken en de biodiversiteit in de wijngaarden bevorderen. Topwijnkwaliteit op een duurzame biologische basis en aantrekkelijke prijzen - dit zijn drie kenmerken die de Tattendorfer Weingut Schneider kort en bondig kunnen karakteriseren.