Landauer-Gisperg

Johanna, Franz en Stefan, samen met hun windhond Havas, hebben hun thuis in het hart van Oostenrijk, in Tattendorf/Thermenregion/Niederösterreich, op 25 km ten zuiden van Wenen. Ze werken al meer dan 16 jaar volledig biologisch. Op hun 30 hectare wijngaarden rond Tattendorf, Baden, Pfaffstätten en Gumpoldskirchen, en op hun 20 hectare velden met vlierbessen en 1 hectare zwarte bessen, staat teamwork van twee generaties, veel toewijding en passie voorop.

In harmonie met de natuur concentreren ze zich op het essentiële: het bereiken van de hoogst mogelijke kwaliteit die geschikt is voor het rijpen in de fles.

Hun klimaat heeft evenveel invloed op de stijl van de wijnen als hun schaarse grindbodems. Lage opbrengsten resulteren in volledig rijpe druiven, die garant staan voor uitstekende wijnen. Deze focus op kwaliteit wordt voortgezet tot in het vat en vervolgens in de fles. Het bewijs hiervan zijn hun verfijnde, expressieve en plezierige rode wijnen, evenals hun fruitige, frisse witte wijnen.